Evde Ramazan Pidesi Tarifi

29-04-2021 09:15
Evde Ramazan Pidesi Tarifi

Ramazan Pidesi

2 adet pide için

Hazırlama süresi: Mayalama işlemi ile birlikte 60 dakika

Pişme süresi : 15 dakika


 

Ramazan Pidesi Malzemeleri

Ön mayalama için:

2 paket instant maya ( 20 gr)

1 yemek kaşığı toz şeker

1 çay bardağı ılık su

2. mayalama için:

1,5 su bardağı ılık su

5 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

1 yumurta akı ( sarısı üzerine)

2 yemek kaşığı sıvıyağ

Üzerine: Yumurta sarısı

Susam

Çörekotu

1 yemek kaşığı un

Yarım su bardağı su

 

MALZEMELERİ ALMAK İÇİN TIKLA TEK TUŞLA TÜMÜ SEPETİNE EKLENSİN


Ramazan Pidesi Hazırlanışı

Ön mayalama için şeker, maya ve su bir kasede karıştırılır. Üzeri streç film ile kapatılarak 5 dakika bekletilir. 2. Aşama için mayanın üzerine yumurta beyazı, sıvıyağ, tuz, ılık su ilave edilerek karıştırılır ve un azar azar ilave edilir. En son katılan un ile hamur güzelce yoğurulur. Ele yapışan yumuşak bir hamur elde edilir. Üzeri streç film ile kapatılarak yarım saat mayalanması için dinlendirilir.

Mayalanan hamur unlu zemine alınarak 2 parçaya bölünür. Eller hafif unlanarak hamur yuvarlanır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye alınan pide hamuru unlu eller ile üzerine basma hareketleri yapılarak açılır. Yeteri büyüklüğe gelen hamurun üzeri bir örtü ile kapatılır ve 15 dk tepsi mayası için bekletilir. Tepsi mayası gelen pidenin üzerine, yarım su bardağı su+ 1 yemek kaşığı un karışımına ellerin batırılması suretiyle parmak uçları ile tırtıklı şekli verilir.( Tırnaklama işlemi yapılmış olur. ) Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürülür , susam ve çörekotu serpilerek 180 derece fırında 15 dakika pişirilir.

Ramazan Pidesi Video

 

Afiyet olsun.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.