Güllaç Tarifi, Evde Güllaç Nasıl Yapılır?

10-05-2021 16:20
Güllaç Tarifi, Evde Güllaç Nasıl Yapılır?
Güllaç Tarifi, Evde Güllaç Nasıl Yapılır?

Ramazanın gülü olarak bilinen güllaç; incecik güllaç yapraklarının sütle ıslatılması, içerisinde iri ceviz taneleri ve gül suyu aroması bulunduran harika bir tatlıdır. Saray mutfağında da yerini alan güllaç , ramazan ayı geldiğinde tercih edilse de yılın her zamanı yapılıp tüketilebilecek bir lezzet. Özellikle sıcak yaz günlerinde soğuk olarak tüketilmesi içimizi serinletecektir.

MALZEMELERİ TEK TIKLA SATIN AL

GÜLLAÇ

Porsiyon:15 dilim

Hazırlama süresi: 30 dakika

MALZEMELER:

10 adet güllaç yaprağı

1.750 ml süt

2 su bardağı şeker

1 paket vanilya

2 yemek kaşığı gül suyu

1.5 su bardağı ceviz içi

Süslemek için: Çilek

Hazırlanışı: Süt bir tencereye alınır. Üzerine şeker ve vanilya eklenerek karıştırılır ve ısıtılmaya başlanır. Süte serçe parmağınızı batırarak sıcaklık testi yapabilirsiniz. Parmağınızı yakmayacak derecede ılık olmalı. Ama bu ılıklık derecesi sıcağa yakın ılık olmalı, soğuğa yakın ılık değil. Çünkü soğuk süt güllaç yapraklarını tamamen ıslatamaz , tersine çok sıcak sütte yaprakları hamurlaştırır.

Sütü ocaktan alınca gülsuyu ilave edilir. Cevizler bıçak yardımı ile iri iri doğranır. Güllaç yapraklarının 5 tanesi ikiye, 5 tanesi 4 e bölünür. Bunun için mutfak makasından yardım alabilirsiniz. Güllaç yaprakları teker teker tepsiye dizilmeye başlanır. Her katın arası 2-3 kepçe sütle ıslatılır. 6 yaprak olunca üstüne ceviz kırıkları dökülür ve döşemeye devam edilir. En son kalan süt üzerine dökülür ve en az 2 saat soğuması için buzdolabına kaldırılır. Soğuyan güllaç ceviz içi ve çilek ile süslenerek servis edilir. Afiyet olsun.

Güllaç Nasıl Yapılır?

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.