Süleymaniye Çorbası

SÜLEYMANİYE ÇORBASI
Malzemeler:
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet patates
1 adet domates
2 diş sarımsak
1 adet soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı mercimek
1,5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz
Köftesi için:
150 gr yağsız kıyma
1 yemek kaşığı un
Tuz, karabiber
Kızartmak için : Sıvıyağ
Nane, kimyon,kişniş,karabiber
HAZIRLANIŞI: Tencere ocağa alınır. 3 yemek kaşığı sıvıyağ
tencereye alınır, ince , yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak yağa ilave edilir. Sonra rendelenen
sebzeler eklenir ve birkaç kez karıştırılır. Mercimek te eklenerek, su ilavesi
yapılır ve karıştırılarak mercimekler yumuşayana dek pişirilir.
Köftesi için kıyma, un,tuz ve karabiber bir kaba alınır ve
yoğurulur. Fındık büyüklüğünde köfteler yapılarak az miktarda sıvıyağ ile
kızartılır.
Tereyağ ayrı bir tavaya alınır ve eriyince un eklenerek
kavrulur. Tuz da eklenerek kavurma işlemi tamamlanır. Bir miktar su ile
(yaklaşık bir su bardağı kadar) un seyreltilir.
Pişen sebzelerin içine kavrulan un ilave edilir ve tel çırpıcı ile karıştırılır. Köfteler , tuz ve baharatlar da eklenerek karıştırılır. En son kuru nane eklenerek çorba son kez karıştırılır ve sıcak olarak servis edilir.