Trileçe Tarifi

03-05-2021 21:56
Trileçe Tarifi

Süt ile yapılan tatlılar içerisinde belki de en sevilen tatlıdır trileçe. Trileçe ismi İspanyolca'da "üç" ve "süt" anlamına gelen "tres" ve "leches" kelimelerinden türemiştir. Hazırlanışı esnasında üç farklı süt ürünü (konsantre sütbuharlaştırılmışsüt ve krema/kaymak) kullanıldığı için bu adı almıştır. Biz burada süt ve krema kullanarak yapacağız. Buharlaştırılmış süt henüz pek yaygın değil. Kolaylıkla , hatta tek tıkla bulabileceğiniz malzemelerle hazırladığımız tatlımızın tarifi şu şekilde…

MALZEMELERİ TEK TUŞLA SATIN AL 

TRİLEÇE

Hazırlama süresi: 1 saat

Porsiyon: 24 dilim

MALZEMELER:

6 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 çimdik tuz

1.5 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Karamel sosu için:

15 su bardağı şeker

1 yemek kaşığı dolusu tereyağ

1 paket krema

Keki ıslatmak için: 800 ml süt

1 paket krema

Üzerini süslemek için:

2 yemek kaşığı krem şanti

Yarım çay bardağı süt

 

 

 

HAZIRLANIŞI: Kek için yumurta sarısı ve beyazı birbirinden ayrılır. Yumurta beyazlarının içine bir çimdik tuz ve bir su bardağı şeker ilave edilerek kıvamı katılaşana dek mikserle çırpılır. Kıvamı katılaşan ve iyice beyazlayan karışıma yumurta sarıları azar azar ilave edilerek çırpmaya devam edilir.

Un, kabartma tozu, vanilya karıştırılarak elenir. Elenen malzeme yumurtalı karışıma azar azar ilave edilerek spatula yardımı ile karıştırılır. Bu esnada alttan üste doğru karıştırıp yumurtaların içindeni havayı söndürmemeye çalışalım.

Karışım yağlı kağıt serilmiş 30*40 cm tepsiye veya dikdörtgen borcama dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirilir. Pişen kek ılıyınca tepside ters çevrilir ve alttaki yağlı kağıt çıkarılır.

Karamel sosu için şeker, kuru bir tavaya alınır ve erimesi beklenir. Eriyen şekere tereyağ ve krema ilave edilerek hızlıca karıştırılır. Bu aşamada ocağın altı kapatılır. İyice karışan karamel ılıması için kenara alınır.

Keki ıslatmak için süt ve krema ocağa alınır. Krema eriyene kadar süt ısıtılır.

Üzerini süslemek için kullanacağımız krem şantiyi de soğuk süt ile çırparak hazır edelim.

Şimdi sırada birleştirme de. Kek kremalı süt karışımı ile ıslatılır. Üzerine karamel sosu dökülerek her tarafına yayılır. En üste krem şanti ile çizgiler yapılır ve kürdan veya çöp şiş yardımı ile üzerinden geçilerek şekil verilir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.